nytt racket och case-genomgång

Igår införskaffades ett nytt squashracket av ett väldigt enkelt skäl; jag blev spöad av en kille som hade ett bättre racket än mig. Alltså var jag tvungen att skaffa ett som var lika bra! Done and done!

Ska snart bege mig till universitetet för en genomgång av veckans Case. Nu gäller det att man kommer ihåg allt man pluggat, och kanske borde man egentligen sitta och gå ingenom det sista nu på morgonen. Men det är inte så jag jobbar. och varför då? Jo, för att jag kan! HÄ!



Söndags-TV, vad hände egentligen?

Vaknade i morse.

Steg upp. Lätt bakfull.

Slår på TV'n i hopp om att nånting bra är på:

-"Och nu går vi över till Schweiz och VM i cykling för en "marathonsändning" på 7,5 timmar."

När programmet väl börjar är de första orden ur kommentatorns mun:

-"De första timmarna av denna sändning kan vara lite långsamma, för det är egentligen mot slutet som spänningen börjar."


.

INTERNET!

Jag har precis loggat in med min grannes internet. Intet ont anande sitter både jag och Sebastian och surfar på hans linje, och det känns helt fab! Typ som när man pallade äpplen bland kolonilotterna som liten. Hoppas på att få upp lite fler bilder inom kort!

Blev tyvärr inget framtids-jag efter att sebastian varnat mig för att chanserna att den bilden skulle hamna på någon sorts site för äldre män av tveksam sexuell läggning var allt för stor.

Men något lär jag kunna hitta på iaf!

Later

söndag

Väckte min sambo imorse med scones och smoothie (som bara blir bättre och bättre. Tack Cicci!) för att sedan bege mig mot squashbanan. Medans jag spöar skiten ur en klasskompis får Sebastian besök av en man vid namn Regis.

Regis, har vi fått höra sen innan, är något av en paragrafryttare. Han kallar sig själv doktor Regis, men ingen vet varför, för hans jobb är att se till att det finns snö i skidbackarna vecka 44. Alltså som enda uppgift. Tydligen ska snittemperaturen NÄSTA år vara 14 grader v.44 så Regis laddar inför ett tufft 2010.

Hur som helst har han haft ett par bokhyllor stående hos oss ett tag. Vi fick ett erbjudande att köpa dem för 700kr (efter att han cruisat blocket ett tag och kommit fram till att snittpriset för 2 bokhyllor och 2 CD-ställ var 730 kr ?????) vilket vi tackade nej till.

Efter vad Sebastian har berättat om deras möte så är jag glad att jag befann mig på Sqaushbanan.

Var dessutom i gymmet (för första gången sen sent 90-tal). Jag håller på att knåpa ihop en bild på hur jag kan komma att se ut till julen i ett försök att hetsa Maxx. Den kommer upp senare ikväll.

har inga relevanta bilder att bjuda på tyvärr.

Peace

en vanlig fredag på UB

Nu sitter jag ändå här på universitets biblioteket och pluggar. Känner mig duktig fast jag var här tre timmar senare än mina vänner. Jag vill känna mig lugn, men för varje rad på målbeskrivningen ökar min desperation och viljan att göra allt utom just att plugga ökar exponentiellt.

Hydrolas
Nuklleas
Porteas
Synthas
Isomeras
Polymeras
Kinas
Fosfatas
Oxid-reduktas
ATPas

Hur ska man kunna komma ihåg vilka som gör vad? Och detta är bara en liten liten del. Känn min ångest


juste, radiotjänsten var här idag

eller iaf tror jag det var det. Sebbe har skrämt upp mig och sagt att de alltid är här i krokarna och kollar. Idag plingade det på dörren när jag var ensam hemma och jag vågade inte öppna. Istället släckte jag alla lampor, stängde av TV'n och låste in mig på toaletten. Orimlig rädsla eller ninja?

tomtebo part 2

okej, får börja med en ursäkt för andra gången i denna blogg; förlåt. Jag har varit dålig på att uppdatera men det har sina orsaker:

1. Vi har numera överskridit datatrafiken för en månad som telia tillåter, och är bergränsade till 30kb/s. 30KB/S! Låt mig sätta detta i ett perspektiv som ni alla kan förstå:
Senast jag hade så här långsamt internet hade filmen "American Pie" precis kommit ut. Och ja, jag menar första filmen.

2. Jag pluggar. Mycket! På en vecka har jag lärt mig mer än vad jag gjorde under mina tre år i gymnasiet, och jag spenderar kanske 80% av min vakna tid på campus.

3. Jag har tränat mycket. Vet inte om det påverkat mitt bloggande med det är alltid kul att skryta lite.

Men nu är bloggljusen tända, och vet, ni som läser, att med alla bilder i detta inlägg så kan ni räkna med att jag lagt ner minst 60 min.


(shit, att ladda upp bilder är verkligen mer frustrerande än det var att porrsurfa under mitten av 90-talet)

Har precis kommit hem från en squashmatch där jag fick ordentligt med spö! Det var som mowgli mot sheri kahn fast utan det lyckliga slutet. Dock tror jag att de fyra bitarna asgod kladdkaka jag klämde precis innan matchen har något med saken att göra. Jag har ritat en bild i ett försök att illustrera det hela


Ja, det är jag som är till höger. Är det svett? Är det tårar? Vem vet, men nästa gång ska han få!

Sen har jag introducerat en klassik lek för mina vänner här uppe; LAPPLEKEN! Stor succé vid gårdagens idolkväll! Lite svårt att i text reproducera de roliga delarna men dom flesta av er vet hur det går till. Kanske blir det en film när vi återfår vår internethastighet.

Tills dess får ni hålla er till godo med detta. God natt mina vänner, nu väntar en mjuk säng och ett riktigt bra avsnitt "House". Imorgon har vi egen inläsning vilket innebär sovmorgon (något vi inte är bortskämda med här). Jessica frågade om jag också skulle vara kl 9 på biblioteket imorgon. ..

Undrar hur hon tänkte då?

tog precis en runda runt nydalasjön

8km, två män och kanske tre liter svett.

Så skulle en dokumentär om livet i Tomtebo kunna heta. Ett alternativt namn skulle kunna vara "TV-ångset". Jag menar, Tinas cook-a-long eller bowling-VM. Skjut mig nu.

Kanske borde öppna boken "the Cell".. nja. Maybe tomorrow.

Såg precis Pocahontas

Sjöng, precis som Pocahontas gjorde till John Smith, till Sebastian.

Melodi: Colours of the Wind



Vet ni inte var ni ska börja sjunga, kan ni lika gärna sluta läsa denna bloggen.

"Du tror du äger Pojken som du bor med
Att allt han gör, gör han just för dig
Ja all hans ting och sak som finns omkring dig
Kan du ta, och lek'a med när du vill.

Men om du tänker efter lite granna
tror jag du inser snart att du har fel
för alla mina saker tillhör just mig
och det är mer just jag som äger dig
."





hälsomånaden fortsätter

Efter en underbar frukost Dirty Dancing-style begav vi oss mot IKSU för en squashmatch.



11.00 var hall 4 vår och en av tidernas bästa matcher tog sin början. Mycket svett och ett brutet racket senare hade en vinnare korats.



Baby hade spöat Johnny.


Igår såg vi Dirty Dancing...

Idag vaknade jag med Johnny Castle på mitt köksgolv.






Nobody puts Gustaf in a corner...

nya och bästa leken för er samboende!

Jag inser att alla som läser kanske inte bor med någon, men ni kanske nån gång kommer göra det, så kom nu ihåg detta. Så länge tillägnar jag detta typ Max&Jossan, Cicci&Axel, Maxx&Jonis och vad gäller fröken Johanssons hem nere i Malmö få ni helt enkelt dubbla allt med er fantasi eftersom ni lever i en quattro!

Så här roar vi oss i Tomtebo:


Det hela är väldigt enkelt och är i grund och botten ett rollspel men med vissa premisser:


Välj ut karaktärer som ni måste vara hela dagen! Enklast blir om ni väljer några filmkaraktärer som har en relation till varandra. Är ni med så långt?


Sen måste ni spela dessa mot er motspelare hela dagen, exakt så som ni tror att de skulle vara. Lite krångligare? Jag ska försöka ge några exempel:


Melker och Tjorven! Jättelätt! Den som blir Melker ska bara typ salta all tjorvens mat asmkt och Tjorven ska engentligen bara vara fittjobbig.




Lite svårare kan vara denna. Skrållan har liksom ingen egentlig personlighet. Stackarn.



Känner ni inte att saltkråkan är där ni hör hemma kan ni alltid köra på Sultanen och Jafar! Sultanen ska vara en förnämlig människokännare och Jafar vill ligga med hans dotter. Jättelätt!


Jättegrön och strupcancer, inte så svårt. Kör gärna denna så ni blir varm i kläderna! För det är nu det börjar hetta till!






Hittills har det varit ganska självklara roller, men var icke rädda för att blanda eller testa andra kombinationer!



Darth träffar sig själv som liten och inser att även han var fittjobbig?





Ingen förklaring behövs.





Jag tänker att Tjorven får springa i det där hjulet högst upp i tornet.




Nu måste jag sova, men det finns helt klart fler kombinationer. Var inte rädda att röra er utanför filmvärlden. Imorgon vaknar jag upp som Gorbatjov och Sebastian som Reagan. Vi tänker inte prata på hela dagen utan bara vara som ett hot mot den andre och inte lägga oss förens kalla kriget är över. Kan bli en lång dag imorgon.


ångestbordet

här är det.

Jag har spelat squash...

... tills jag fick kramp i båda vaderna.

Ville bara säga det.


för första gången

Så har jag för första gången varit på en morgonjoggingtur. Upp 06.01 och 5 kilometer, några mackor och en "hälso-smoothie" senare sitter jag här och bloggar. Och sanningen? Det känns awesome!! På't igen imorgon!

Förresten Cicci! När du gjorde smoothie till oss förut, hur gjorde du då? TELL ME!!


Beviset.. eller en bild iaf på en nyjoggad sebbe i sann 70-talsstämmning. Tror det är hans glasögon.

Kram


ambitionsnivå

jessica säger:

nej men inte bli lei seg

Gustaf säger:
lei dijg

vill jag vara imorgon

jessica säger:

HAHAhaha

fan jag skrattade faktiskt

lite

Gustaf säger:
:/

jessica säger:

hehe, det blev ju också fel

jag ger upp

Gustaf säger:
har du ens försökt?


Ett tips som kan komma att förändra din vardag... för alltid

Så - då har jag slutligen bestämt mig för att avslöja min kanske hemligaste och mest användbara hemlighet.


Har du också känt att ett helt paket blodpudding är för mycket? Kanske vill du bara ha ett halvt paket, men tycker det är synd att den andra halvan allt som oftast går förlorad längst bak i ditt kylskåp? Får du ångest?

Ångestera no more!

Steg 1.


Skär ett snitt tvärsöver puddingen, men akta dig för att skära igenom den tjockare bottnen, den måste vara kvar. Plocka sedan ut en del.

Steg 2.

Nu bör du precis som bilden visar ha en kvartscirkelformad blodpuddingsbit. Har du redan här misslyckats så tycker jag att du besparar dig mer pinsamheter och slutar läsa nu. Alltså NU!

Steg 3.

Trä nu den tomma delen av paketet över den som fortfarande huserar en blodpuddingsbit och du ska ha ett perfekt tillslutet kvartspaket blodpudding som kommer hålla många dagar i kylen! KLARTT (Klart på norrländska)!!


En extra plus är det faktum att en kvarts bloddpuddingsbit är lättare att skära en den mer traditionella halvcirkeln.

Jag vet inte vad ni känner, men jag blir lite sugen på att steka nu!


morgonen till min första riktiga dag i skolan

Ska sanningen fram är jag nervös. Idag börjar det på riktigt. De två veckorna vi gått hittills kan närmast beskrivas som uppvärmning inför vår kommande kurs Cellen Struktur (eller vad den nu heter). För er som tyckte cellen var rätt soft när man gick biologi A, kan jag bara säga nej.

Nej nej nej nej nej nej.

Tydligen finns det så mycket att lära sig om denna lilla pryl att någon tyckte det var värt att skriva 1300-sidors bok. Den ska läsas.



Men det finns också mycket som gör detta till en lätt dag.

1. Den första är, och kommer alltid vara Ronan Hardimans -The Lord of the Dance. Att sätta på den innebär en garanterat bra morgon. Känna hur den bygger och slutligen avslutar i ett crescendo av sällan skådat slag.


2. En underbar Sambo som lämnar små lappar att vakna till.

Med dessa finns ingen risk att jag glömmer någon av mina många sysslor. Måste jag säga att han har det rätt bra själv? Jag säger bara pannkakor på bakisdagar.

3. En "stadig" frukost.
  • Flottigt toast där lagom mycket ost har runnit ut och stekts lätt mot toastjärnets varma ... järn. (brist på ord)
  • Kaffe svart som natten
  • Jordgubbssaft (Okej, den här är egentligen bara här därför att vi inte hade någon apelsinjuice hemma)



4. Som låt nummer två ligger Meat Loafs "Bat out of Hell". Den pågår under både frukost, tandaborstning, bäddning och packning. Den är så lång.

5. Bloggcruising. Det är en sån fröjd att kunna vakna upp varje morgon och veta att där alltid finns nytt material på mina favvobloggar. Ni vet vilka ni är!

Puss och Kram!

antiklimax

Idag när vi satt i klassrummet (och kanske egentligen borde lyssnat på vad som gör en bra läkare) så la Jessica fram förslaget om en Idolafton. Jag blev så taggad att jag knappt visste vart jag skulle ta vägen! Fatta själva; nån lyser upp er dag med en så utmärkt idé! (inte ens när tv4:a offentliggjorde att de skulle ta Farmen till Afrika har jag varit i en sådan extas. Dock var även detta ett exempel på grym besvikelse, men potentialen var helt sjuk).

Väl hemma går allt som en dans; Jag städar, diskar, pluggar och slänger in en tvätt och allt till tonerna av ljuv, härlig och lycklig visslingsmusik, för jag vet att bortom tristessens horisont väntar en kväll av ljuv, älskvärd människoförnedring.

 

 

Men NEJ! AAAAAAAAAAAAAH GAH!!!! NEJ NEJ NEJ!

Behöver jag ens skriva att Jessica hade fel. Min själ blev behandlad som en tennisboll vid serve. Ja, visuallisera det. Se det framför er...


raggning?

A: Ska vi gå hem till mig?
B: Okej, men då måste jag varna dig. Jag är inte lätt att bli av med.

Tätt följt av:

A: Men du har ju inga badbyxor
B: Ser det ut som jag behöver det?
hoppar tillsammans i poolen

Man måste älska Melrose Place!


igår var det tacomiddag

hemma hos oss här i Tomtebo. Vi måste börja med att förtydliga att det här i norrland inte heter Taco som vi är vana vid det. Här säger man tácos (ungf. takås) och äts traditionellt på fredagar. Får en norrlänning inte tácos på en fredag blir han grinig. Tácohyllan på ICA kan bäst beskrivas som ett slagfält, kryddpåsar har subtilt placerats ut på diverse platser så att ingen ska glömma och köttfärs säljs per ton.

Vi började med en stadig tácofrukost för att sedan ta ett dopp i nydalasjön. En idé som lät sjukt bra när man ligger under ett varmt täcke och funderar på hur man ska ta sig upp.

Nydalasjön klockade in strax under 14 grader.

Nu blir det tácolunch.


God morgon

trötta rester

nydalasjön


Kanske borde sätta mig i soffan bredvid min sambo, han ser ut att behöva lite stöd. Har tyvärr ingen bild på honom men tänk er att han ser ut ungefär som en euroshopper-reklam så är ni inte långt borta.


Är inte redo

har inte återfunnit mitt mod efter en natt som Marge så en bild ur, vad vi här på läkarlinjen kallar, anteriort frontalt får nog vänta. Tills dess får ni nöja er med en posteriort frontalt (reserverar mig för böjningsfel i lägesorden)...



Ja; Marge har en penis.


Det här Jessica och hennes öga

Ibland säger bilder så mycket mer än tusen ord.


maskerad igen

är hemma en snabb vända efter skolan för att duscha och hämta min "kostym". Har för övrigt varit en rätt tung eftermiddag med hårda studier i mag- och tarmkanalen av en relativt monoton lärare. Huvudet känns inte direkt fjärilslätt; men än tyngre ska det kännas imorgon!

Ikväll är det ärtsoppesittning och samtidigt maskerad. Min grupp har tema Simpsons och jag har blivit Marge. Alltså kvinna igen.

En sak som är fruktansvärt säkert är att det inte blir några mms till Maximilian ikväll. FETT JÄVLA SÄKERT!

puss på er!

Inspriationens hemvist

Skåda vår snart klara musikhörna samtidigt som du ögnar igenom listan över musikintstrument som för tillfället finns i vår lägenhet:

  • Tre gitarrer
  • Två pianon
  • Dragspel
  • Klockspel
  • Melodika
  • Stylophone
  • Munspel
  • Uckulele
  • En stor uppsättning flöjter och div. blåsinstrument av trä
  • Didgeridoo
  • Trumma
Ikväll planerar vi att gå ner till sjön (där vi för övrigt badade idag. Nej; det var inte varmt) och tända en stor lägereld och sen bjuda samtliga stekare med sjötomt på en trumm/didgeridookonsert utan dess like!

en vecka in i umeå

Mellan skolans hårda krav och kvällarna köttiga drag har det funnits väldigt lite tid till sånt som bloggande, facebook eller annat. Jag känner att jag har haft väldigt lite kontakt med er de senate dagarna och jag hoppas att få lite catch up-tid snart så jag hinner läsa igenom era bloggar! Haha, älskar den moderna kontakten.

Vaknade upp bakfull i morse, med rött nagellack och en hård sidbena. Efter en mysig brunch med nya gänget mår jag lite bättre, och är redo för nästa kväll som börjar om redan 2½ timme.

I ett försök att uppdatera er på min senaste vecka har jag samlat ihop lite bilder från diverse kvällar:

Detta är min nollningsgrupp. Vi håller ihop i vått och torrt och lämnar sällan varandras sällskap. Här i våra nypimpade t-shirts (ja, jag har fallit för hela studentgrejen med kläder och dyl.)


Något som fortsatte hela kvällen och idag känner jag knappt igen min tischa. Den har även blivit väldigt lågt skuren över axlarna. Tänk tubtop.


Festandet har varit bra. Sköna människor på bra ställen, dock har det väl blivit lite svettigt from time to time. Välillustrerat av denna svettiga typ.



Här även lärt mig att bli mer ekonomisk! Det gäller att spara nu när man pluggar, något som har varit svårt hittills. Vin dricks endast ur bag eller ur stora 20liter kärl för de som jäser hemma, något vi kommer börja med inom kort då literpriset för hemgjort vin ligger på 6kr. Jessica fick smaka också. Har jag sagt att hon är bästa polare med Rosen?


Ni kanske noterade min klädsel? Jag ska förklara. Alla grupper fick ett tema. Vi fick USA och på något sätt lyckades vi överföra det till cheerleaders. Long story short, så här såg vi ut. Jag lovar att kanske 300 pers tog på mina framtida bröst(som inte syns på denna bilden) varav kanske 200 var killar... då undrar jag: Hur tänkte de då? Sköna bröst kanske? Är det en tjej (och isf. raggar man så här?)?


Leo, Jessica och Shiva. Sköna rackare som hjälpt mig få en grym start i Umeå. När vi började i skolan skulle alla presentera sig med namn och vilken stad de kommer i från. Gissa vem av dessa som, istället för att säga Stockholm dropar "Tja jag heter ************ och kommer från Lidingö"... :)


All in all en bra start. Ikväll är det något som kallas Ålidhemsracet som alla är astaggad på. Jag vet inte ens vad det är men bilder kommer imorgon! Till dess.. peeeeace!!

Fan jag är ledsen

Just nu består mitt liv av att gå upp, äta frukost, åka till skolan och hårdplugga, slänga i mig en snabb fika och sen supa. Idag har jag t.om. druckit två glas vin på lunchen. Jag har varit fruktansvärt dålig på att uppdatera och jag ber om ursäkt.
Dock kan jag säga att jag kom hem igår från en "klubb" med 480 bilder efter att spelat mingelfotograf. Många bra bilder som jag lovar kommer upp här inom kort.
Tills dessa önskar jag er alla, vart ni än är, en underbar kväll och en bra morgondag och hoppas att vi träffas snart. Trots att jag har kul saknar jag er alla!
Puss

RSS 2.0